Adatvédelmi nyilatkozat, ÁSZF

Általános szerződési feltételeink, Adatvédelmi-, valamint Süti szabályzatunk teljes összefoglalója
Hatálybalépés ideje: 2021.03.01
Tartalom
Üdvözlet és ÁSZF kifejtése
1. Szerzői jog
2. Impresszum: a szolgáltató adatai
3. Adatkezelési szabályok, Adatvédelem
3.1. A www.onlinegombasz.hu szerver naplózása
3.2. Cookie-k (magyarul: sütik)
3.3. Az ügyféllevelezés
3.4. Egyéb adatkezelések
3.5. A személyes adatok tárolásának módja, és az adatkezelés biztonsága
3.6. Adatok megosztása harmadik féllel
3.7. Hírlevél fel- és leiratkozás
3.8. Számlabizonylatok megőrzése
3.9. A vevő jogai az adatokkal kapcsolatban
4. Vásárlási feltételek, vásárlás menete, megrendelések feldolgozása és teljesítése
4.1. Árak
4.2. Fizetés módja
4.3. A megrendelések feldolgozása
4.4. Hibás és/vagy hiányos adatok megadása esetén
4.5. Szállítás
4.6. Számlázás
4.7. Teljesítési határidő
5. Tájékoztatás a tanfolyamról
5.1. Az online oktatóanyagok használata
5.2. Terepgyakorlatok
6. Elállás joga
7. Panaszkezelés
7.1. Fogyasztó védelmi hatóságok listája
7.2. Békéltető testület
7.3. Európai Bizottság
8. Vegyes és egyéb rendelkezések

ÁSZF
Általános Szerződési Feltételek

Üdvözöljük!

Ön a www.onlinegombasz.hu weboldalon tartózkodik jelenleg.

1. Szerzői jog
Az oldal látogatója-, vagy vevőjeként, az oldalra való klikkeléssel elfogadja és tudomásul veszi, hogy az oldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll.
A Szolgáltató (Fél Attila egyéni vállalkozó) fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a weboldal és a domain neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre, valamint az internetes reklámfelületeire.
A weboldalról bármely tartalmat, szöveget, képet, videót másolni, áthelyezni teljes – vagy részleges mértékben, másik weboldalon, blogban, vagy egyéb fórumon feltüntetni csak és kizárólag a szerző – Fél Attila – írásos engedélye mellett lehetséges.
Ezen feltétel megsértése esetén – az 1999. évi LXXVI. törvény, valamint a 2012. évi C. törvény 385.§ – hatályos jogszabályok alapján jogi eljárás megindítását kezdeményezzük. Továbbá a jogosulatlan felhasználás napidíját is felszámítjuk. Ez 200.000 Ft /nap/ mondat/ videó/ kép.

2. Impesszum: a szolgáltató adatai
A weboldal tulajdonosa: Fél Attila ev.
Cég neve: Fél Attila egyéni vállalkozó, kisadózó
Székhely: 2851 Környe, Arany János u. 4.
Adószám: 55413983-1-31
Nyilvántartási szám: 54089400
E-mail cím: gombasztanfolyam@gmail.com
Telefonszám: +3620-561-02-67
Weboldal: https://www.onlinegombasz.hu/
Adatkezelő: Fél Attila

A tárhely-szolgáltató adatai, melyet Fél Attila ev. használ
Webhelye: http://www.tarhely.eu
Adószáma: 14571332-2-42
Cégjegyzékszáma: 01 09 909968
Teljes név: Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: Tárhely.Eu Kft.
Címe: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.
6311. Adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás
E-mail: support@tarhely.eu

3. Adatkezelési szabályok, Adatvédelem
A személyes (e-mail cím, számlázási adatok) adatok megadása önkéntes hozzájáruláson alapszik.
Felhívjuk az oldal látogatóinak és/vagy vevőinek figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, úgy az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

3.1. A www.onlinegombasz.hu szerver naplózása
A www.onlinegombasz.hu weblap meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza a felhasználó tevékenységét. Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatás működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.
A kezelt adatok köre: feliratkozó neve és e-mail címe, valamint számlázással kapcsolatos adatok.
Az adatkezelés időtartama: szükséges ideig – leiratkozásig; a számlázással kapcsolatos adatok megőrzése törvényben előírt ideig.
Adatfeldolgozó: Fél Attila egyéni vállalkozó
Az adatfeldolgozó a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.
Külső szolgáltatók naplózással kapcsolatos adatkezelése: A portál html kódja Fél Attila egyéni vállalkozótól független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. A külső szolgáltató szervere közvetlenül a felhasználó számítógépével áll kapcsolatban. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy e hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükre történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat (pl. IP cím, böngésző, operációs rendszer adatai, meglátogatott oldal címe és a látogatás időpontja) képesek gyűjteni.
A felhasználó számára esetlegesen személyre szabott tartalmakat a külső szolgáltató szervere szolgálja ki. Fél Attila és a külső szolgáltató szervere közötti kapcsolat kizárólag az utóbbi kódjának beillesztésére terjed ki, így személyes adatok átadása, továbbítása sem történik. A webauditálási célú és a honlaplátogatói adatok webszerver általi rögzítésével megvalósított adatkezelések az interneten elterjedt adatkezelések, így azokat az internet használatával, weblapok látogatásával elfogadja a felhasználó.
Az adatok külső szolgáltatók szervere általi kezeléséről az alább felsorolt adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani. A www.onlinegombasz.hu weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a https://www.google.com/intl/hu/policies/ címen ad részletes felvilágosítást. A hirdetések személyre szabott kiszolgálása érdekében a Google AdWords a Facebook és a www.google.com/doubleclick szolgáltatók szerverire szintén közvetlenül kapcsolódik a www.onlinegombasz.hu oldalt meglátogató felhasználó számítógépe. Ezen szolgáltatók naplózási gyakorlatáról a https://www.facebook.com/about/privacy és a www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ címeken lehet informálódni.

3.2. Cookie-k (magyarul: sütik)
A 2003. Évi C. Törvény – az elektronikus hírközlésről szóló törvény – 155.§ (4) bekezdése alapján felhívjuk a figyelmét arra, hogy az oldalunkon “cookie”-kat azaz “sütiket” használunk. A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el a böngészőbe; a látogatással kapcsolatos információkat és egyéb beállításokat a webhely megjegyzi, ezzel is hatékonyabbá téve a következő látogatást/elérést. A cookie-k szerepe röviden: könnyítik, gyorsítják az internet használatát.
A böngészők és a keresők (mint például a google, yahoo stb.) többféle célra használják a cookie-kat. A cookie-k használatával megjegyzik a biztonságos keresésre vonatkozó beállításokat, hogy ezáltal a google releváns hirdetéseket jeleníthessen meg (remarketing), számlálja, hogy hány látogató érkezett az adott oldalra, megkönnyíti a szolgáltatásainkra való regisztrációt, és megvédik az adataid.
Amennyiben nem szeretné a böngésződben engedélyezni a cookie-k használatát, úgy a saját böngészőjének beállításában ezt kikapcsolhatja, a cookie-kat törölheti.
Fél Attila a google és a facebook által gyűjtött adatokat csak és kizárólag statisztika formájában kapja meg. Ezen statisztikákat csak és kizárólag hirdetések beállításához használja fel. (marketing, remarketing)
A Google Analytics, a Google AdWords és a Facebook adatkezeléséről a google.com/adwords és a facebook.com címeken kérhető bővebb tájékoztatás. A “Hogyan használja fel a Google az adatokat, amikor Ön egy partnerünk oldalát vagy alkalmazását használja” című dokumentum az alábbi hivatkozáson érhető el:
https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/partners/
A Facebook “Adatkezelési szabályzata” a https://www.facebook.com/about/privacy címen érhető el. A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség. Amennyiben a felhasználó nem kíván remarketing hirdetéseket látni, lehetősége van letiltani a Google cookie használatát a Google Hirdetési beállításaiban is.

3.3. Az ügyféllevelezés
Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése, problémája van, a jelen tájékoztatóban megadott elérhetőségeken kapcsolatba léphet az adatkezelővel. Az adatkezelő a beérkezett e-maileket a küldő nevével és email címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt az adatközléstől számított legfeljebb öt év elteltével törli.

3.4. Egyéb adatkezelések
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy amennyiben a hatóság, mint: a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresi az adatkezelőt, akkor a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki az adatkezelő, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

3.5. A személyes adatok tárolásának módja, és az adatkezelés biztonsága
Fél Attila egyéni vállalkozó számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén; hírlevél küldő rendszer szerverén, valamint a Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241., Magyarországon elhelyezett szerverein találhatók meg.
Fél Attila egyéni vállalkozó a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:
a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
Továbbá az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
A technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.
Továbbá az adatkezelés során megőrzi
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.
Továbbá informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (email, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

3.6. Adatok megosztása harmadik féllel
Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk teljesíteni vásárlóink megrendeléseit elengedhetetlen, hogy megosztunk információkat a szerződött partnereinkkel. Úgy, mint:
Számla kiállításnál a Billingo Technologies Zrt.-vel, melynek adatai:
• Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet
• Cégjegyzékszám: 01-10-140802, bejegyezte a Fővárosi Törvényszék cégbírósága
• Adószám: 27926309-2-41
• Közösségi adószám: HU27926309
• Bankszámla vezető bank: Raiffeisen Bank
• Bankszámlaszám: 12010501-01725897-00100002
Online számlázási rendszert használunk webshopunkban, gördülékennyé téve a teljes vásárlási folyamatot.
A következő adatokhoz fér hozzá: név, számlázási cím, és e-mail cím, a megrendelés kiegyenlítésének módja és a rendelés összege.

Kiszállításnál: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Cégjegyzék-szám: Cg. 01-10-042463
Telefon: +36-1-767-8200
Webcím: http://www.posta.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu
A következő adatokhoz fér hozzá: név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím, a megrendelés azonosítója.

Webtárhely szolgáltatónk: http://www.tarhely.eu, Tárhely.Eu Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. emelet 241.
A következő adatokhoz fér hozzá: a honlap által tárolt adatok.

A vásárlói élmény és teljeskörű kiszolgálás érdekében LIVE CHAT-et alkalmazunk oldalunkon. A Live Chat-en keresztüli kommunikációt Fél Attila egyéni vállalkozó kezeli egyedüli és kizárólagos adatkezelőként. A Live Chat-ben szereplő adatokat Fél Attila ev.-n kívül a Live Chat üzemeltetője érheti el. A Live Chat célja a vevők kérdései alapján a tájékoztatás és információ nyújtás a termékeinkkel, szolgáltatásunkkal kapcsolatban. (A Live Chat szolgáltatást biztosító cég internetes elérhetősége és egyéb adatai a következők: https://www.tawk.to/contact-us/ , tawk.to inc., 187 East Warm Springs Rd, SB298, Las Vegas, NV, 89119, support@tawk.to)

3.7. Hírlevél fel- és leiratkozás
Fél Attila egyéni vállalkozó weboldalain kezdeményezett feliratkozás, illetve megrendelés egyben a feliratkozási feltételek kifejezett elfogadását jelentik. Azaz a felhasználó előzetes hozzájárulását adja a cég adatbázisába való felvételhez, illetve az elektronikus levelek fogadásához, melyek a cég weboldalainak bármelyikéről érkezhetnek, és bizonyos esetekben reklámot is tartalmazhatnak. Fél Attila ev. a feliratkozáskor megadott adatokat az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik fél számára azt át nem adja. Az adatvédelmi elveink kialakításakor figyelembe vettük az 1992. évi LXIII. Törvényt a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról, valamint az 1998. évi VI. Törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során.
A feliratkozás bármikor megszüntethető, bármelyik, Fél Attila által küldött elektronikus levél alsó részében lévő „Adatlap módosítása” linkre, majd ezt követően a „Feliratkozás törlése” linkre kattintva.

3.8. Számlabizonylatok megőrzése
Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés], ez szerint jár el a Szolgáltató is, biztosítva az adatok teljeskörű védelmét.

3.9. A vevő jogai az adatokkal kapcsolatban
Hozzáférési jog
A vevő jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen, hozzáférhet a személyes adataihoz és a jogszabályokban felsorolt információkhoz.
Helyesbítéshez való jog
Vevő kérésére – késedelem nélkül – helyesbítenünk kell a vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Kérheti a hiányos személyes adatok kiegészítését is.
Az adatok önkéntes hozzájárulásának visszavonási joga, törléshez való jog
A vevő bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni. Ebben az esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Viszont a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy a Szolgáltató nem tudja a vevő felé teljesíteni a kiszállítást. Valamint, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből. Illetve, ha a vevőnek tartozása áll fenn a Szolgáltatóval szemben, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.
Adathordozhatósághoz való jog
Ha a vevő kifejezetten kéri, a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban meg kell küldenünk.
Tiltakozáshoz való jog
Vevő tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen még akkor is, ha az adatokat jogos érdekünk alapján kezeljük.

4. Vásárlási feltételek, megrendelések feldolgozása és teljesítése
A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az webshop termékei közül. Kattintson a kiválasztott termékre, majd tekintse meg a termék ismertetőjét. Amennyiben a kiválasztott terméket meg szeretné vásárolni, kattintson a “kosárba teszem” gombra. Ezzel a termék egy virtuális kosárba kerül. A kosárba helyezés előtt és után is be tudja állítani a kívánt darabszámot. Ha folytatni szeretné a vásárlást, válogasson kedve szerint tovább a termékeink között. Amennyiben a vásárlást befejezte, és fizetni szeretne, a weboldal jobb felső sarkában találja meg a “kosár” gombot/ikont. Erre kattintva láthatja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket és/vagy szolgáltatásokat, valamint a számla összegét. Itt van lehetőség a rendelés ellenőrzésére. Amennyiben szükséges, a rendelés módosítható (mennyiség) és akár törölhető is. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét.
A tanfolyamra jelentkezni a webshopunkon keresztül lehetséges.
A “megrendelés elküldése” gombra kattintva a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, ez azt jelenti, hogy elfogadta feltételeinket és tudomásul vette, hogy ez fizetési kötelezettséggel jár! (Elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak.)
Megrendelés esetén a szerződéskötés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 4. § (10) bekezdése alapján történik meg. Ön a megrendelő űrlap kitöltésével és a “megrendelés elküldése” gombra való kattintással, Fél Attila egyéni vállalkozóval köti meg a szerződést. (Szolgáltató adatait lásd előrébb.) Beküldés után nem fizetünk vissza pénzt.
A www.onlinegombasz.hu üzemeltetője nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

4.1. Árak
Az árak a rendelés időpontjában érvényes listaárak. Az árak a webshopban az adott termék, vagy szolgáltatás alatt vannak feltüntetve. Az árak bruttó árak az adókat tartalmazzák és euróban vannak megadva;
A szállítási költségekről a kosár illetve a pénztár oldalainkon tájékozódhat (feltüntetés módja bruttó, és euróban szerepelnek az összegek).
Amennyiben weboldalunkon hiba, vagy hiányosság lépne fel az árakkal kapcsolatban, úgy fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ebben az esetben a hiba felismerése, illetve korrekciója után a legrövidebb időn belül tájékoztatjuk a vevőt a helyes adatokról. A vevőnek ezt követően lehetősége van újból megerősíteni vételi szándékát, vagy szabadon elállhat bármelyik fél a szerződés létrejöttétől.

4.2. Fizetés módja

Átutalás, vagy számlára történő befizetés
Számlatulajdonos: Fél Attila
Számlavezető bank: K&H Bank Zrt.
Számlaszám: 10400913-86768055-54801001
Az átutalt, vagy bankfiókon keresztül befizetett összeg bankszámlára beérkezése után tudjuk postázni a rendelt terméket/termékeket, illetve ez után tudjuk küldeni az online oktatással kapcsolatos hozzáférési jelszót. Ezt manuálisan végezzük, úgyhogy némi átfutási ideje van. Ez maximum 48 óra.

Fizetés bankkártyával és/vagy Barionon keresztül
Webáruházunkban gyorsan és biztonságosan fizethet bankkártyával a Barion által biztosított online fizetési felületen keresztül.
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.
Amint a fizetési tranzakció megvalósul, és megkapjuk róla az értesítést a Barion Payment Zrt.-től, azonnal megkezdjük a megvásárolt termék/termékek csomagolását és átadjuk a futárszolgálatnak a mielőbbi kézbesítés érdekében.

4.3. A megrendelések feldolgozása
Minden rendelésről visszajelzést küldünk automatikus e-mailben.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fizikai termék/ek csomagolását és postázását a megrendelés összegének beérkezése után tudjuk elkezdeni. Erre fenntartjuk az 3-6 munkanapot. De mindenképpen a lehető leggyorsabban járunk el minden ügyben.

4.4. Hibás és/vagy hiányos adatok megadása esetén
Kérjük lépjen kapcsolatba velünk a következő e-mail címen (gombasztanfolyam@gmail.com), amint észleli a hiányosságot, vagy hibát.
Ha a szállítási névvel, vagy címmel kapcsolatos a hiba és amennyiben nem került még postázásra a termék, úgy ebben az esetben tudunk segítséget nyújtani.
Viszont a hibajavítási kérelem semmilyen esetben sem vonatkozhat megrendelés visszavonására, vagy törlésére. Ezzel kapcsolatos módosítást nem hajtunk végre, ha már elküldte/fizette az adott tételt.
Amennyiben nincs raktáron megrendeléskor a termék:
Ebben az esetben haladéktalanul értesítjük erről a vevőt, valamint a várható teljesítésről is.

4.5. Szállítás
A küldemények kézbesítése, szállítása postai úton történik, házhoz szállítással (Magyar Posta).
A minimális szállítási költség 3 euró, és a webáruház automatikusan kiszámolja az aktuális szállítási költséget, ami a csomag méretével és súlyával arányosan változhat.

Könyv, könyvek személyes átvétele: Ingyenes. (Átvétel helye egyeztetés után és alapján lehetséges esetleg székhelyünkön: 2851 Környe, Arany János u. 4. Vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink bármelyikén, egyeztetés céljából!)
Tanfolyam és/vagy túra rendelés esetén nincs szállítási díj, mivel ezek szolgáltatások és nem fizikai termékek.

4.6. Számlázás
Fél Attila egyéni vállalkozó által kibocsájtott számlákat pdf formátumban e-mail útján küldjük el a megrendelőnek.
Tájékoztatjuk, hogy Fél Attila egyéni vállalkozó az ügyfelei részére a billingo.hu oldalán állítja ki számláit. A 2007. évi CXXVII törvény 175. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltak figyelembevételével Ön tudomásul veszi, hogy a Fél Attila egyéni vállalkozó által kibocsájtott számlákat “pdf” formátumban e-mail útján kézbesítjük.

4.7. Teljesítési határidő
A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap.
Ha vis major helyzet állna fent, amely megakadályozná, vagy késleltetné a szerződéses kötelezettségei teljesítésében Fél Attila ev.-t, abban az esetben a Polgári Törvénykönyv alapján Fél Attila ev. nem vonható felelősségre.
Az akadályoztatás és késleltetés kezelése érdekében Fél Attila ev. jogosult:
• a szerződés teljesítését felfüggeszteni, vagy halasztani,
• a már megkötött szerződés teljesítését lehetetlenülésre (amennyiben a vis major helyzet előre láthatóan lehetetlené teszi a teljesítést) hivatkozva visszautasítani.
A szerződés teljesítésének felfüggesztése vagy halasztása esetén Fél Attila ev. a szerződéses kötelezettségeit a vis major helyzetre tekintettel halasztott időpontban köteles teljesíteni. A szerződés teljesítésének lehetetlenülése esetén a Polgári Törvénykönyv alapján a szerződés megszűnik. A megfizetett vételár visszajár a vevőnek, melyet Fél Attila ev. köteles visszatéríteni.

5. Tájékoztatás a tanfolyamról
A tanfolyam és a videók tartalma ismeretterjesztő jellegű. Szakképesítést nem ad. A vadon gyűjtött gombákat, minden esetben meg kell mutatni gomba-szakellenőrnek! Csak az a gomba alkalmas emberi fogyasztásra, amit a gomba-szakellenőr étkezésre alkalmasnak minősít. Az oktató nem vállal felelősséget a videók lejátszását követő félreértelmezésekből vagy a tanfolyam keretein kívüli téves gombahatározásokért, illetve a gombákkal szembeni egyéni érzékenységből, adódó egészségügyi problémákért.

5.1. Az online oktatóanyagok használata
A vásárló az egyszeri ellenérték megtérítése után az online oktatóanyagokat az onlinegombasz.net online oktatótermünkben korlátlan ideig használhatja. Ez alól kivételt képeznek az olyan oktatási csomagok és lehetőségek, melyek esetén erre kimondottan felhívjuk a figyelmet.
Ezeknél a csomagoknál csak 6 hónap illetve 1 év hozzáférést biztosítunk. A letöltés egyik esetben sem engedélyezett. A használathoz csupán internet hozzáférésre van szükség, tehát offline állapotban nem működik az online oktatóterem. A fizetés napjától számított 6 illetve 12 hónap lejárta után a regisztrált fiók továbbra is elérhető, azonban a tartalmakhoz való hozzáférés nem elérhető, az előfizetés megújítható az azonos termék újbóli megvásárlásával webshopunkban. Figyelem! Az előfizetés lejárata után automatikusan elveszíti a hozzáférési jogot, erről külön értesítést nem küldünk.

5.2. Terepgyakorlatok (abban az esetben, ha elérhetőek a webáruházban)
Fél Attila ev. csak az oktatást biztosítja a tanulók számára, utazási és szállási lehetőséget nem.
Tehát a terepgyakorlatokra, kirándulásokra a tanuló (aki a terepgyakorlatot megvásárolta) vállalja, hogy az utazást saját járművel és/vagy saját maga oldja meg.
Fél Attila ev. legjobb tudása és több éves tapasztalata alapján jár el a terepgyakorlatokon szedett gombák átvizsgálásakor. A helyszín elhagyása után semmilyen felelősséget nem vállal az oktatás keretein kívül szedett és be nem mutatott gombákért, illetve azok esetleges elfogyasztásából adódó egészségügyi problémákért, mérgezésekért. Fél Attila E.V. csak abban az esetben vállalja a felelősséget, ha a tanuló pontos dátummal ellátott fényképpel, videóval bizonyítani tudja, hogy az átvizsgáláskor, és közvetlenül a gombák átadásakor mi volt a gyűjtőkosarában, vagy táskában amibe a gombákat szedte. Fél Attila ev. terepgyakorlatra vonatkozó ajánlatai mindig szezonálisak. A kirándulások időpontjait és a Fél Attila e.v. által meghatározott szezonról a onlinegombasz.hu weboldalon talál aktuális információkat. A szezon mindig az adott szezonban meghirdetett 1. túra kezdési időpontjától számítva kezdődik, és az az adott szezonban meghirdetett utolsó túra befejező dátumáig tart. A szezonok elnevezése lehet tavaszi, nyári, tavasz-nyári és/vagy őszi szezon. A túrákat a webáruházon keresztül lehet megvásárolni, elméleti oktatással együtt, vagy anélkül. A webshopban megvásárolt túrákat és azok felhasználásának alakulását a tanulók és a kirándulók felelőssége figyelemmel kísérni, és azok alapján megjelenni a terepgyakorlatokon. A szezonra előre befizetett, de elmulasztott túra esetén a túrák összegét nem áll módunkban visszatéríteni. Az egy szezonon belül vásárolt túrákat, csak az adott, a weboldalon feltüntetett szezonban van lehetőség felhasználni. A kirándulók vállalják, hogy a túrákon 1 példányban készült jelenléti ívet írnak alá, amivel Fél Attila e.v. igazolni tudja, hogy a webáruházban megvásárolt túra, ellenértéke elméleti és gyakorlati oktatás formájában megtörtént. Ezentúl a túrán résztvevők beleegyeznek, hogy Fél Attila e.v. a túrákon kép és hangfelvételeket készít és azokat az általa üzemeltetett közösségi oldalon, weboldalain, vagy hírlevélben, 3. fél számára közzéteszi. A túrán résztvevő személy a túrát megelőzően, vagy a túrát követő 24 órán belül, szóban, vagy írásban jelezheti Fél Attila e.v.-nak amennyiben nem szeretné, hogy a közzétett médiatartalomban szerepeljen. Ennek a kérésnek Fél Attila e.v. maradéktalanul eleget tesz, és a tartalmat nem teszi közzé. A túrákon résztvevő személyek testi épségéért, és a túrákon elszenvedett esetleges sérülésekből kialakult későbbi, tartós vagy bármilyen nemű egészségkárosodásért Fél Attila e.v. semmilyen felelősséget nem vállal és nem vonható felelősségre. 18 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelet mellett vehetnek részt a túrákon. A 18 éven aluli gyermekek testi épségéért a gyermeket/gyermekeket kísérő személy a felelős teljes mértékben. A kísérő személy a helyszínen felelősségvállalási nyilatkozatot köteles aláírni, amihez a nyomtatványt Fél Attila e.v. biztosítja. A nyomtatvány 2 példányban készül amiből egy, Fél Attila e.v-nél marad, a másik példány pedig a felelősségvállaló személynek lesz átadva.

6. Elállás joga
Fél Attila egyéni vállalkozóval kötött szerződést (az e-book-ok, az MP3 tananyagok, a mini kurzusok, a videók, valamint az online tantermi képzések esetén) a vásárló visszamondhatja annak tudomásul vételével, hogy Fél Attila egyéni vállalkozó a szerződést, az online tantermi (onlinegombasz.net) hozzáférést és az oktatóanyagokhoz tartozó hozzáférési jogot, jelszót és belépési kódot töröli, viszont a megvásárolt szolgáltatás díját nem szolgáltatja vissza a vevőnek. Díj visszafizetést nem vállalunk!
Előző szabálypontunk alapján a megrendelések elküldésével Ön tudomásul veszi, hogy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdés i) és m) pontja alapján az e-book-ok, az MP3 tananyagok letöltése megkezdésének időpontjától, valamint az online tanterembe történő első belépéskor elveszíti a szerződéstől való elállási jogot.
Fizikai termékeink esetén, úgy mint például: könyvek, kiadványok, naptárak, pólók, stb. a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletben foglaltak értelmében a vevő a termék átvételétől számított tizennégy munkanapon belül élhet elállási jogával (csak és kizárólag a fizikai termékek esetében). Amennyiben élni kíván elállási jogával, úgy a terméket az átvétel időpontjától számított 14 napon belül küldje vissza címünkre (2851 Környe, Arany János u. 4.) bontatlan csomagolásban. Amennyiben a csomagolást felbontotta, úgy a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdés i) pontja alapján elveszíti a szerződéstől való elállási jogot.
Amennyiben a vevő él elállási jogával, úgy az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket a jogszabály értelmében a vevő viseli. A vevőt ezen felül egyéb költség nem terheli.
Amennyiben a visszaérkezett áru sérült, piszkolódott, jól láthatóan használt, úgy a vevőtől jogi úton követelni fogjuk az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, és cseréjét azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget nem vállalunk!

7. Panaszkezelés
Panasz, vagy egyéb észrevétel esetén kérjük, első körben vegye fel velünk a kapcsolatot az gombasztanfolyam@gmail.com e-mail címen keresztül. A jó vevőkapcsolat kialakítása és megtartása érdekében törekszünk az olyan megoldások megtalálásra, mely mind Fél Attila egyéni vállalkozó, mind az érintett fél – panasztevő – számára a legoptimálisabb. Minden esetben igyekszünk a lehető leghamarabb eljárni az adott ügyben, de maximum 30 napon belül.
Amennyiben az esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésére a vevőnek:
Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál lehetséges. A sértett jogosult a panaszával a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulni.

7.1. Fogyasztó védelmi hatóságok listája
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: Récsányi Ilona
Cím: 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 226.
Telefonszám: +36 76 513 713, Telefax: +36 76 513703
E-mail: fogyasztovedelem@bacs.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 12.00 és 12:30 – 15:00
pénteken 8.00 – 12.00

Baranya Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: Kerner Helga
Cím: 7623 Pécs, József A. u. 10.
Postacím: 7602 Pf.:405
Telefonszám: + 36 72 507000
Telefax: + 36 72 507012
E-mail: fogyasztovedelem@baranya.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig: 8.00-16.30
péntek: 8.00-14.00

Békés Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: dr. Pethő Hajnalka Katalin
Cím: 5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.
Postacím: 5601 Békéscsaba, Pf. 389.
Telefonszám: +36 66 622000,
Telefax: +36 66 622001,
E-mail: fogyasztovedelem@bekes.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
Hétfő-csütörtök: 8:00-16:30
Péntek: 8:00-14:00

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Főosztályvezető-helyettes: Horváthné Szendrei Szilvia
Cím: 3525 Miskolc, Városház tér 1.
Postacím: 3530 Miskolc, Pf.: 367
Telefonszám: +36 46 512 901, Telefax: +36 46 512903
E-mail: fogyasztovedelem@borsod.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.30
pénteken 8.00 – 14.00

Budapest Főváros Kormányhivatala
Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője: Dr Bobál Pál,
Fogyasztói Kapcsolatok Osztály vezetője Selmeczi Zsuzsanna
Cím: 1056 Budapest, Váci utca 62-64.
Postacím: 1364 Bp., Pf.: 234
Telefonszám: +36-1 328 5862
E-mail: budapest@bfkh.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
Hétfő-csütörtök: 8:00 – 16:00
Péntek: 8:00 – 14:00

Csongrád Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: Petrik Sándor
Cím: 6722 Szeged, Rákóczi tér 1.
Postacím: 6701 Szeged, PF: 542.
Telefonszám: +36 62 562663
Telefax: +36 62 562601
E-mail: fogyasztovedelem@csongrad.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfő 8.00 – 17.00
keddtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 12.00

Fejér Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Főosztályvezető: Schneider Istvánné
Osztályvezető: dr. Czifra-Szabó Judit
Cím: 8000 Székesfehérvár Szent István tér 9.
Postacím: 8000 Székesfehérvár Pf. 242.
Telefonszám: +36 22 526900,
Telefax: +36 22 526905
E-mail: fogyasztovedelem@fejer.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfő-csütörtök: 8-11.30, 13-15.30
pénteken 8-11.30

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal
Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: dr. Hajdu Klára
Cím: 9021 Győr, Árpád út 32.
Postacím: 9002 Győr, Pf.: 311.
Telefonszám: +36 96 795801,
Telefax: +36 96 795605
E-mail: fogyasztovedelem@gyor.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 13.00

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Főosztályvezető: dr. Molnár Péter
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 54.
Postacím: 4002 Debrecen Pf. 83.
Telefonszám: +36 52 504 100, Telefax: +36 52 504105
E-mail: fogyasztovedelem@hajdu.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 12.00

Heves Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: Lánchidi Csilla
Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 9.
Postacím: 3301 Eger, Pf.: 216.
Telefonszám: +36 36 521 500, +36 36 521 502, +36 36 521506,
Telefax: +36 36 521525
E-mail: fogyasztovedelem@heves.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.30
pénteken 8.00 – 14.00

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: dr. Lipták Gergely
Cím: 5000 Szolnok, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 5001 Szolnok, Pf. 111.
Telefonszám: +36 56 795 700, Telefax: +36 56 795789
E-mail: fogyasztovedelem@jasz.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 14.00

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, Tatabányai Járási Hivatal MEFF Fogyasztóvédelmi Osztály, Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti feladatok, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője: Turza Gábor
Cím: 2800 Tatabánya, Bárdos L. u. 2.
Telefon: +3634 309-303
Fax: +3634 309-302
E-mail: fogyasztovedelem.meff@komarom.gov.hu
Ügyfélfogadási idő:
Hétfőtől-csütörtökig 8.00-15.30
Pénteken: 8.00-13.00

Nógrád Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Főosztályvezető: Szomszéd Tamás,
Osztályvezető: Kolosiné dr. Lászlók Anett
Cím: 3100 Salgótarján, Mérleg út 2.
Postacím: 3101 Salgótarján, Pf.: 265.
Telefonszám: +36 32 620702
Telefax: +36 32 620716
E-mail: fogyasztovedelem@nograd.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 13.30

Pest Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: Dr. Koller Edit
Cím: 1135 Budapest, Lehel utca 43-47.
Postacím: 1365 Budapest, Pf.: 270.
Telefonszám: +36 1 236-3937, +36 1 236-3978, Telefax: +36 1 236-3956
E-mail: fogyved@pest.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 9.00 – 12.00, 12.30 – 16.00
pénteken 9.00 – 13.00

Somogy Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: Brantmüller Zsoltné
Cím: 7400, Kaposvár, Vásártéri út 2.
Postacím: 7401 Kaposvár, Pf.: 76.
Telefonszám: +36 82 527 640, Telefax: +36 82 313944
E-mail: fogyasztovedelem@somogy.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 14.00

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Főosztályvezető-helyettes: dr. Bakó Zsolt
Cím: 4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 10.
Postacím: 4400 Nyíregyháza, Hatzel tér 10.
Telefonszám: +36 42 500 694, Telefax: +36 42 504398
E-mail: fogyasztovedelem@szabolcs.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.30
pénteken 8.00 – 14.00

Tolna Megye Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: Foltin Gyula
Cím: 7100 Szekszárd Kiskorzó tér 3.
Postacím: 7100 Szekszárd Kiskorzó tér 3.
Telefonszám: +36 74 415 411, Telefax: +36 74 415 411/123
E-mail: fogyvedelem@tolna.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 11.30, 13.00 – 16.00

Vas Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédeli Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: Szilágyi Ildikó
Cím: 9700 Szombathely, Petőfi S. u. 8.
Postacím: 9701 Szombathely PF. 29.
Telefonszám: +36 94 505-220, +36 94 505219,
Telefax: +36 94 506984

Veszprém Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Osztályvezető: Roxer Egon
Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 1.
Postacím: 8210 Veszprém, PF: 2184
Telefonszám: +36 88 550510
E-mail: fogyasztovedelem@veszprem.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.00
pénteken 8.00 – 13.30

Zala Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Főosztályvezető-helyettes: dr. Molnár Sándor
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji u. 24.
Postacím: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji u. 24.
Telefonszám: +36 92 510 530, Telefax: +36 92 510641
E-mail: fogyasztovedelem.zala@zala.gov.hu
Ügyfélszolgálat (rezsipont):
hétfőtől csütörtökig 8.00 – 16.30
pénteken 8.00 – 14.00

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
GPS koordináták: X 19,071 Y 47,496
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) központi telefonszám:
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677
Központi e-mail cím: nfh@nfh.hu

7.2. Békéltető testület
Tájékoztatjuk, ha fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.
A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani. A Békéltető Testületekről további információk itt érhetőek el: http://www.bekeltetes.hu
Békéltető Testület – Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
E-mail: kemkik@kemkik.hu
Telefon: 34/513-010
Fax: 34/316-259
A Békéltető Testület célja; a fogyasztó és a gazdálkodó közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése. Ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügyet eldöntik, javaslatot tesznek a megoldásra. A békéltető testület ingyenesen igénybe vehető.

Dr. Bures Gabriella elnök
Fogadóóra: hétfőn és csütörtökön 13.30 és 15.00 között
Elérhetőség: Papeschné Sárosi Szilvia
Békéltető Testületi adminisztrátor
Telefon: 0634/513-010/36-os mellék
E-mail: bekeltetes@kemkik.hu

7.3. Európai Bizottság
Amennyiben, ha ezek ellenére sem sikerülne közös megoldást találnunk, úgy panasz benyújtásra az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformon keresztül van lehetőség a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Ez az alábbi linken érhető el:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU
Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.
A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Azokról a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.
Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.

8. Vegyes és egyéb rendelkezések
A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó. Részletesebben: A jelen általános internetes szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben elsősorban a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók.

A mindenkori változtatás jogát fenntartjuk!